Мини Арт Фест V  – мултижанров фестивал за съвременно изкуство, 1-10 май 2015 г.
Галерия Ъндърграунд и София Ринг Мол

Събитие: #MAF5

програма на МАФ5

MAF5_programa

Артистите на Мини Арт Фест 5

Мини Арт Фест 5 драстично увеличава програмата и състава на артистите. Фестивала се провежда в рамките на 10 дена в Ring Mall, галерия Underground и туко що изграденият амфитеатър в центъра на Банкя, като всеки от дните беше изпълнен с цирк, танци и изложби през деня и концерти през вечерта. Над сто артисти от Европа и България, дойдоха в столицата за да участват във фестивала. Много уъркшопи, много доволни деца, родители и артисти бяха част от развитието на Мини Арт Фест.

За първи път имаше церемония и жури по награждаване в Мини Арт Фест – златната мравка, която става традиция за предстоящите години. Изработрена от скулптора Чудомир Драгнев, тя беше връчена на Иван Шопов и фолклорната група „Нуша“, защото те успяха да обединят таланта си и да работят заедно и така заслужиха награда за най-добър пърформанс.

Програмата представи 70 събития от различни браншове на изкуството – цирк, музика, концерти на живо, документално кино, съвременни танци, изложби на живопис, керамика и фотография.

Мини Арт Фест V  представи над 100 артиста от всевъзможни жанрове на изкуството, от 1 до 10 май  2015 г. Дизайнер на фестивала е Румен Димитранов, негово дело е първият Мини Арт Вестник, тираж 20 000 бр, разпространен от ръка на ръка, както и дизайна на всички информационни материали. Фестивалът за първи път връчи голямата награда Златна мравка за

най-успешен проект на Иван Шопов / Балкански и група Нуша. Наградата те получиха за своя общ проект, след година превърнал се в музикален албум. Бяха отличени и : Ясен Згуровски – изложба „Мини Култура“,  Константина Гецова – пърформанс “ Асансьорът“ и Цирк Качиваче. Журито на МАФ 5 е Гео Калев, Владия Михайлова и Чудомир Драгнев. Той е и автор на скулптурата  „Златна мравка“. Първи спонсори на фестивала са Ринг Мол София и Кукнал.

Галерия

ВИДЕО ОТ МАФ 5

ПАРТНьОРИ на Мини Арт Фест 5