Мини Арт Фест 6  – международен фестивал за съвременен цирк,
София, 24 май – 4 юни 2016 г.

Артисти Мини Арт Фест 6

 

Шестият пореден фестивал представи своята програма с над 140 представления в София и Банкя!

Спектаклите се провеждоха в градинката Кристал, езерото с лилиите в Борисовата градина, бул. Витоша, амфитетъра в Банкя и НДК. Вечерите се провеждоха концерти и купони в клубовете Терминал 1, Каркасон и клуб „PM“.

Артисти идващи от Япония, Чили, Испания, Франция, Сърбия, Италия, Урогвай, Великобритания, Индия и Гърция донесоха пъстрота, цирк и заредиха софиянците преди лятото.

Връчването на „Златната Мравка“ се проведе в Кино Влайкова. Журито, състоящо се от Стефан и Алин Плачкови, възнаградиха Тио Тео за най-добър пърформанс.

 

 

Изпълненията им са едновременно тъжни и смешни, фантастични и земни, комични, включват игри с публиката, представляват шедьоври на баланса, хумора и манипулацията на обекти.

Съвременният цирк е вид изкуство, което се заражда през 70-те години във Франция и представлява своеобразно слизане на артистите от сцената, по-динамичната им работа сред хората, разнообразието от концепции. Той се състои в смесването на

елементи от традиционния цирк с много други жанрове и изкуства, като при изпълненията водеща е идеята. Този вид изкуство използва много елементи от езика на театъра, от популярната култура, от уличните артисти, градския фолклор, музиката и танца.

Галерия

Видеа от МАФ 6

ПАРТНьОРИ на Мини Арт Фест 6